İngiltere Kargo

İngiltere, Almanya’dan sonra Türkiye’nin dış ticaret yaptığı ikinci ülkedir. Dışişleri bakanlığı ve TÜİK verilerine göre İngiltere ve Türkiye arasında ki ticaret hacmi yaklaşık olarak 10 milyar dolar değerindedir ve bu rakam gün geçtikçe artmaktadır. Uluslararası kargo işleyiş şekli yurtiçi kargo işleyiş biçimine göre farklılar göstermektedir.

Ülkelerin kendilerine göre gümrük denetim süreçleri farklı olduğu için ve belli bir miktarda kargo yapıldığı için bazı önemli konulara değinmek gerekir. İngiltere ekonomik açıdan Türkiye’den daha gelişmiş bir ülke olduğu için Türklerinde yoğun olarak göç etmiş olduğu ülkeler arasında yer almaktadır. İngiltere’de yaşayan Türk tanıdıklarınıza, İngiltere’de herhangi bir yere ürün göndermenize ve sürekli olarak yurtdışına ürün göndermek istiyor iseniz bu ürünleriniz için yurtdışı uçak kargo hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Bu kargoların gönderimini yaparken size en uygun ve güvenilir bir firma ile çalışmak sizin için daha iyi olacaktır.

İngiltere Kargo

İngiltere Kargo

Türkiye’den İngiltere’ye Kargo Nasıl Gönderilir?

İngiltere kargo gönderimleri ve alımları gönderinin türü oldukça önemli bir yer alır. Gönderi türüne göre paketlemeler, ambalajlama, taşıma, gümrük denetimi ve gönderi miktarı değişmektedir. Diğer başka ülkelere olduğu gibi İngiltere’ye de yasa dışı ürünler, riskli ve tehlikeli ürünlerin kargolanıp teslim edilmesi yasaktır. İngiltere kargo işlemlerinde kargoların en, boy, kilo ve hacim gibi değerlerin mevzuata göre belirlenmiş olup ona göre bir kargo ücretinin yansıtılması gerekmektedir. Aynı zamanda da gönderinin ne olduğunu kargo firmasına iletmeniz gerekmektedir. Gönderecek olduğunuz kargonun uygun olup olmadığını kargo firması ile görüşüp bu konu hakkında bilgi alabilirsiniz. Daha sonra kargonun nereye gideceğini, alıcının kim olduğunu ve kargoyu gönderen kişinin bilgilerini bu firmaya iletmeniz gerekir.

 

Türkiye İngiltere Arası Kargo Fiyatları

Türkiye’den İngiltere’ye kargo fiyatlarının gönderecek olduğunuz kargonun ağırlığına ve hacmine göre değişiklik gösterebilmektedir. Bu iki değerden hangisi daha yüksek ise ona göre bir fiyat politikası hazırlanır. Ve ya göndermek istediğiniz ürünün aciliyetli olması da kargonun fiyatının etkilemesine neden olabilmektedir. İngiltere’ye göndermiş olduğunuz kargolar uçak kargo ile ortalama 1-3 gün içerisinde alıcısına ulaşmış olur.