Yurtdışı Kargo Takip Sistemi

Yurtdışı kargo takip sistemi ile kargonuzun nerede olduğunu, ne zaman alıcısına ulaşacağını ve gümrük sırasında bir sorun yaşanıp yaşanmadığını gösteren bir sistem türüdür. Kısaca kargonuzun alıcısına ulaşana kadar anlık olarak bütün süreçlerini izleyebildiğiniz bir sistemdir. Kargo takiplerinde hangi ülkeye ürün gönderiyorsanız bu ürünlerinin kargolarını izleme fırsatınız bulunmaktadır. Yurtdışı kargo takip hizmetinden yararlanabilmek için öncellikli olarak kargonuzu yurtdışı gönderimine uygun bir şekilde paketlemesini yapıp teslim edecek olduğunuz firmaya götürmeniz gerekir.

Firmada gerekli kontroller sağlandıktan sonra çıkışı yapılır. Çıkışı yapılırken size kargo takip numarası verilmektedir. Bu kargo takip numarası ile firmanın kargo takip sayfasına girip bu numarayı oraya yazarak kargonuzun takibini yapabilirsiniz. Bu kargo takip numarası olmadan maalesef takip işlemlerini gerçekleştiremezsiniz. Bu yüzden dolayı da eğer size takip numarası verilmemiş ise ve ya unutulmuşsa mutlaka kargoyu gönderdiğiniz firmadan bu takip numarasını istemelisiniz. Bu numara ile kargom nerede bilgisine kısa sürede ulaşabilir ve bütün süreci oradan izleyebilirsiniz.

Teslim Süresini Aşan ve Teslim Edilmeyen Ürünler İçin Ne Yapılmalıdır?

Takip numarası üzerinden kargoyu izlediğinizde teslim edilmesi gereken süreçte teslimi sağlanmamış ve ya hala bu süreç devam ediyor olarak gözüküyor olabilir. Böyle bir durum ile karşılaştığınızda kargoyu gönderdiğiniz firmayı arayıp neden bir gecikme olduğunu sormanız gerekir. Bu gecikmenin iki farklı sebebi olabilmektedir.

Gönderdiğiniz kargonun içeriği bu gecikme sebeplerinden biri olabilir. Yük olarak ağır bir kargo göndermeniz durumunda göndermiş olduğunuz ürünün zarar görmemesi için alıcıya ulaşma süresi olduğundan daha uzun sürebilir.

Ve ya yurtdışına göndermiş olduğunuz kargo sınır ve gümrük kapılarından geçer. Geçilen ülkelere göre yapılan denetimlerin süreleri her ülkeye göre değişiklik gösterebilmektedir.

Yaşanan bu iki sorunda da kargo firmaları sorumluluk kabul etmez ve bu sorunları çözmek size kalmış olur. Yapmanız gereken ise firmayı düzenli olarak arayıp ürünün ne zaman ulaşacağını sormanız olacaktır.

Yurtdışı Kargo Takip Sistemi Bulunan Firmalar

Yurtdışı kargo takip sistemi sunan bazı firmalar bulunmaktadır. Bunlardan bir kaçı ise UPS kargo takibi, FEDEX kargo takibi, DHL, TNT ‘dir.

Yurtdışı Kargo Takip Sistemi

Yurtdışı Kargo Takip Sistemi