Karayolu Taşımacılığı

Karayolu taşımacılığı lojistiğin en temel taşıma yöntemi olarak bilinmektedir. Gelişen teknoloji ile birlikte diğer taşımacılık yöntemlerine de zemin oluşturmuş olmaktadır. Tanımlamak gerekirse yüklerin otoyol ve kara araçları ile bir noktadan başka bir noktaya aktarmasız, güvenli, zamanında ve ucuz bir şekilde taşınması yöntemidir. Kısa mesafe olan yollarda genellikle karayolu taşımacılığı tercih edilmektedir.

Karayolu Taşımacılığı

Karayolu Taşımacılığın Önemi

Karayolu taşımacılığı dünya geneli üzerinde en çok tercih edilen taşımacılık türlerindendir. Bunun sebeplerinden biri ise karayolu ile deniz ve havayoluyla ulaşmanın zor, imkansız ve ya çok fazla maliyetli olduğu yerlere ulaşmak daha mümkündür. Ayıca karayolu taşımacılığı kısa mesafe süren yollarda diğer taşıma türlerine göre daha uygun fiyatlı olmasıdır. Karasal ülkelerde, limanı olmayan yerlerde, havaalanı bulunmayan şehir ve ülkeler için taşımacılık işlemleri için karayolu taşımacılığı yapılmaktadır. Karayolu taşımacılığında zaman kayıpları oldukça aza indirgenmiştir. Karayolu taşımacılığın önemli olmasını sağlayan en büyük nokta ise diğer taşımacılık yöntemleriyle entegre çalışmasıdır. Diğer taşımacılık yöntemleri tercih edilse bile sonuncunda karayolu taşımacılığına mecburen başvurulacaktır.

Karayolu Taşımacılığın Avantajları

Karayolu taşımacılığın en büyük avantajlarından biri kısa mesafeli yollarda taşıma kolaylığı ve uygun fiyatlı olmasıdır. Ayrıca kısa mesafeler için oldukça güvenli bir taşıma sağlanabilmektedir. Karayolu taşımacılığında kargonun göndericiden çıkışı ve alıcıya varış süreleri kolay bir şekilde ayarlanabilmektedir. Bu şekilde de alıcının ne zaman ürünü teslim alacağını net olarak bilinir. Karayolu taşımacılığında gerektiği durumlarda istenilen yerde yükleme işlemi ve ya boşaltma işlemi yapabilmesi de teslimat açısından oldukça büyük rahatlık ve kolaylık sağlanır.

Diğer taşımacılık yöntemlerinde sıra bekleme gibi aksaklıklardan dolayı zaman kayıpları yaşanabilirken karayolu taşımacılığında bu sorun neredeyse yok denecek kadar azdır. Karayolu taşımacılığında taşımanın büyük çoğunluğu kamyonlar ve ya tırlar ile yapılmaktadır. Bu şekilde bir taşımacılıkta ise isterseniz küçük bir evrak teslim edin isterseniz çok büyük bir kargo teslim edin, güvenli bir şekilde bu kargonuzun alıcısına ulaşmasını sağlamış olursunuz. Yurtiçi ve Yurtdışına gidecek olan ürünlerinizi ister bireysel olarak isterseniz ticaret amaçlı olarak ile karayolu taşımacılığı ile zamanında ve güvenli olarak kargolarınız alıcısına teslim edilir.

Karayolu Taşımacılığı