Amazon FBA Kargo

Günümüzde pek çok kuruluş, satıcıların işini kolaylaştırmak için fulfillment hizmetleri sunmaktadır. Fulfillment ise bir işin yapılması, bir şartın sağlanması ve memnuniyet gibi anlamlara gelen bu kelime, e-ticaret dilinde kabaca ürünlerin müşteriye ulaştırılması sürecinin tüm aşamalarını (ürünlerin depoya taşınmasından müşteriye kargolanmasına kadar) kapsayan bir terim olarak kullanılmaktadır.

Amazon FBA Ne Demektir?

FBA’nın açılımı da Fulfillment by Amazon’dur. Bu kargo yöntemi ürünlerinizi Amazon’un deposuna göndermeyi ve satış yaptıkça bu depolardan son kullanıcıya ulaştırılmasını sağlayan bir yöntemdir. Amazon deposuna 1 adet ve ya 1000 adet de ürün gönderebiliyorsunuz. Genel olarak yeni bir hesap açmışsanız 5000 adet ürün limitiniz bulunmaktadır. Satış yaptıkça bu limitiniz gün geçtikçe artacaktır.

FBA için hesabınızın bir şirket ve ya kişi hesabının olmasının pek önemi yoktur. Bütün kullanıcılar bu uygulamadan yararlanabilmektedir. Sipariş aldığınız zaman ürünleri zamanında hazırlayıp kargoya teslim etmeniz gerekmektedir. Bunun için de size en uygun ve güvenilir olan kargo firmalarını araştırıp ona göre bir seçim yapmanız gerekmektedir.

Ürünleriniz Amazon depoya girdikten sonra siz siparişlerinizi aldıkça günlük olarak müşterilerinize kargolarınızın teslimi gerçekleştirilecektir. Masraflar çıktıktan sonra da kalan gelir hesabınıza aktarılacaktır. Amazon FBA sayesinde ise e-ticaret ile işlerini büyütmek isteyen işletmelerin, sattıkları ürünlerin depolanması, paketlenmesi, müşteriye gönderilmesi ve ya iade alınması gibi süreçlerin anlaştıkları kargo firmaları tarafından yapılacağı için işleri önemli bir ölçüde azalmış ve bu bir avantaj haline gelmiş oluyor.

Amazon FBA Kargo

Amazon FBA Kargo

Amazon FBA Kargo Avantajları

Amazon e-ticaret sitesi üzerinden almış her siparişte yaralanmış olduğunuz kargo hizmeti de çok önemlidir. Kaliteli ve güvenilir firmalar ile çalışmak size zaman kaybettirmeyecek ve almış olduğunuz siparişlerinizi kısa süre içinde ürünleri güvenli bir şekilde alıcısına ulaştırmada sorun yaratmayacaktır. Bu firmalar sizlere hızlı bir şekilde teslimatın ulaşmasını sağlamaktadır. Gerek Türkiye’den bir sipariş aldığınızda ve ya yurtdışına gidecek olan ürünler de Amazon FBA sitesi üzerinden satmış olduğunuz bütün ürünler anlaşmış olduğunuz firma ile güvenli bir şekilde alıcısına teslim eder. Amazon kargo ile hem almış olduğunuz hem de satmış olduğunuz ürünler dünyanın birçok yerinde bulunan Amazon depolarına güvenli bir şekilde iletilir.