Havayolu Taşımacılığı

Havayolu taşımacılığı diğer taşımacılık türlerine göre daha hızlı bir şekilde gerçekleşir. Havayolu taşımacılığını genel olarak bozulabilecek olan ürünlerin taşınmasında daha çok tercih edilmektedir. Havayolu taşımacılığı sıklıkla da ithalat ve ihracat işleri için kullanılmaktadır. Karayolu ve demiryolu taşımacılığında alıcıya ulaşma süresi daha uzun sürdüğü için insanlar havayolu taşımacılığını tercih etmişlerdir. Uçak filo sayısının artması ve ucuz olmasından dolayı ithalatta ve ihracatta havayolu taşımacılığı kullanılmaktadır.

Uluslararası taşımacılık sektöründe iki ülke arasında mesafenin uzun olması havayolu taşımacılığını ön plana çıkarmaya yeterli olmuştur. Denizyolu taşımacılığının da yetersiz kaldığı durumlar havayolu taşımacılığın önünü açmıştır. Havayolu taşımacılığının avantaj ve dezavantajları bulunmaktadır. Karayolu, demiryolu ve denizyolu taşımacılığına göre havayolu ulaşımı daha kısa sürede teslimatı gerçekleştirir. Havayolunun en önemli dezavantajı ise diğer taşımacılık sektörlerine göre daha maliyetli olmasıdır. Uçakların hareket etmesi için gerekli olan yakıt miktarının yüksek olması da havayolu taşımacılık maliyetini yükseltir. Bu nedenle havayolu taşımacılığı diğer ulaşım ve taşımacılık türlerine göre daha pahalıdır.

Havayolu taşımacılık hizmeti veren firmalar geniş bir hizmet ağı sunduğu için müşterilerine uluslararası havayolu taşımacılıkta ihtiyaçlarına hızlı ve ekonomik bir şekilde çözümler üretilmektedir. Dünyanın hemen hemen her yerine havalimanı olduğu sürece bu teslimatlar kısa süre içerisinde gerçekleştirilmektedir.

Havayolu Taşımacılığı

Havayolu Kargo Taşımacılığı Avantajları

Taşımacılık sektörlerinde en çok tercih edilen hizmetlerden birisi havayolu taşımacılığıdır. Havayolu taşımacılığın birçok özelliğinden dolayı son zamanlarda en çok tercih edilen taşımacılık türüdür. Havayolu taşımacılığın avantajları ise;

  • Yüksek hız teslim ile taşıma süresini kısaltır
  • Az miktardaki taşınacak eşyalar için en güvenli taşıma şeklidir
  • Emniyet en üst seviyededir
  • Kargo sigorta prim ücretleri diğer taşımacılık türlerine oranla daha düşüktür
  • Yükleme ve taşımada daha titiz çalışılır
  • Kargo hareketleri planlı ve tarifelidir.

Havayolu Kargo Taşımacılığının Dezavantajları

Havayolu kargo taşımacılığının avantaj sağladığı kadar bazı olumsuz yönleri de bulunmaktadır. Havayolu taşımacılığının dezavantajları ise;

  • Havayolu kargo taşımacılığının ücreti diğer taşıma seçeneklerine göre daha maliyetlidir
  • Her kargo havayolu taşımacılığına uygun değildir
  • Miktar olarak büyük olan yüklerin gönderilmesinde havayolu taşıma ile gönderilmez