Yurtdışına Kargo İle Taşınabilen ve Taşınamayan Ürünler.Teknolojinin de ilerlemesi ile birlikte birçok kişi internet üzerinden alışveriş yapmaktadır. Ticaret yapan kişiler de artık işlerini daha yukarı seviyelere çıkartmak için yurtdışın ürün göndermek istemektedir. Birçok kargo taşımacılık yöntemleri ile ürünlerinin yurtdışı gönderimlerini sağlatabilmektedirler. Yurtdışına kargo gönderimi yapan firmalar ister ihracat gönderilerinizde ister e-ticaret gönderimlerinizde isterseniz hediye ve ya evrak gönderimlerinizde kargolarınız evinizden ve ya işyerinizden teslim alınır ve alıcısına ulaştırılmak üzere yola çıkışı sağlanır. Bunun yanında da yurtdışı gönderimler yapmak istiyorsanız hangi ürünler gönderilip hangi ürünlerin gönderilmeyeceğini bilmeniz gerekmektedir.

Yurtdışına Kargo İle Taşınabilen ve Taşınamayan Ürünler

Yurtdışına Kargo İle Taşınabilen ve Taşınamayan Ürünler

Yurtdışına Kargo İle Taşınamayan Ürünler Nelerdir?

Kargo ile taşınması yasak olan ürünler mevzuatlarda açıkça belirtilmiş bulunmaktadır. Patlayıcı gazlar, yanıcı maddeler, akü, batarya, telefon, içerisinde çip barındıran elektronik kartlar, radyoaktif maddeler, güvenlik uyarıları taşıyan zehirli ya da bulaşıcı ürünler, kimyasallar, uyuşturucu maddeler, güçlü mıknatıslar, halk sağlığını olumsuz etkileyecek her şey, canlı ya da cansız hayvanlar, parfüm, maske, para, çek, senet vb. kıymetli eşyalar.

Kıymetli evrak, altın gümüş gibi değerli olan madenler, değerli taşlar ve ziynet eşyaları, kısa süre içerisinde bozulabilecek olan et, tavuk, balık, bağırsak, ham deri, mutfak yağları, yumurta, sıvı deterjan, makine yağları, plastik ve yağlı boyalar, mermi, boş kovan, tabanca, av tüfekleri ve her türlü havalı ve ateşli silah; ağır, sivri ambalajı yırtabilecek malzemeler; sarımsak, soğan gibi kokusu sinebilecek olan ürünler, organ, cenaze, tütün ve tütün ürünleri taşınmazlar arasında yer almaktadır.

Yurtdışına Kargo İle Taşınabilen ve Taşınamayan Ürünler

Yurtdışına Kargo İle Taşınabilen ve Taşınamayan Ürünler

Yurtdışına Kargo İle Taşınabilen Ürünler Nelerdir?

Belge ( evrak, doküman ), ihracat ürünleri, tekstil ürünleri, ofis eşyaları, gıda ürünleri, bijuteri ürünleri, mobilyalar, araba parçaları, motor parçaları, plastik ürünler, elektrikli ev aletleri, tıbbı cihazlar, cam ürünleri ve gereçleri, evcil hayvan eşyaları, ısıtıcılar ve soğutucular, kırılmaz ev dekorasyon malzemeleri vb. olan ürünler ise yurtdışına bir sorun yaşamadan rahatlıkla gönderebilecek olan ürünler arasında yer almaktadır.