Yurtdışı Kargo Gönderimlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler.Teknolojinin ilerlemesiyle beraber birçok kişi artık internet üzerinden alışverişler yapmakta ve ya yurtdışına kargo gönderimi yapmaktadır. Ticaret yapan kişiler daha çok kişiye erişebilmek için yurtdışına açılmaktadır. Yurtdışına ürün gönderimi yapılırken dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır. Kargolarınız alıcısına ulaşana kadar bu ürünlerin kırılmaması ve ezilmemesi gerekir. Bir sorun yaşanmadan sıkıntısız olarak kargolarınızın gönderimlerini yapmanız gerekmektedir.

Yurtdışına göndermek istediğiniz kargolarınızı size belirttiğimiz şekilde hazırlayıp gönderimlerini sağlarsanız eğer bir sorun yaşamadan ve kırılmadan alıcısına ulaşmasını sağlarsınız.

Yurtdışı Kargo Gönderimlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yurtdışı Kargo Gönderimlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yurtdışına kargo gönderimlerinde dikkat edilmesi gereken hususlar nelerdir?

Ürününüzü Doğru Paketleyin

Her türlü taşıma esnasında paketler titreme, baskı, sallantı, ezilme gibi zarar verici durumlara maruz kalabilmektedir. Bu olumsuzlukları tamamen önlemek pek mümkün olmasa da ürünlerinizi doğru bir şekilde paketlemesini sağlayarak onları taşımalara karşı daha korunaklı hale getirebilmeniz mümkün olacaktır. Ürünlerinizin ağırlığına uygun, çift oluklu ve kaliteli koliler kullanarak paketini yapmanız ve kolilerin içinde kalan boşlukları hava yastığı ve ya naylon gibi malzemeler ile doldurarak kargonuzun yaşayabileceği zararı minimum seviyeye indirmenizi sağlar.

Ürünün Hacimsel Ağırlığını (desi)  Doğru Hesapladığınızdan Emin Olun

Ürünlerinizin hacimsel ağırlığını diğer bir deyişle desisini, hatasız ve son paketlemenizi yaptıktan sonra hesaplamanız gerekmektedir. Çünkü ürününüzü saracak olduğunuz patpatlar hacimsel olarak kaplamış olduğu alanı değiştireceği için desi değerinde oynamalar olacaktır ve doğal olarak da fiyatlandırmada artışa sebep olacaktır. Bu neden den dolayı da ürünlerinizin kargolamasını yaparken ne çok büyük kutuları koyup sarın ne de küçük bir kutuya koyup sarmadan göndermesini yapmayın. Kargo ücretini çok fazla ödememek için giden ürünün kırılmasına da sebep olabilirsiniz.

Yurtdışı Kargo Gönderimlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Hasarlara Karşı Kargonuzu Sigortalatın

Uluslararası kargo gönderimlerinde paketlerin hasarlara ve kazalara maruz kalması oldukça büyük bir olasılık içerir. Özellikle mali değeri yüksek olan gönderileriniz için sigorta yaptırmak, paketinizi finansal olarak güvenceye alacağı gibi sonrasında yol açabilecek masraf ve ek giderlerden kaçınmanızı da sağlamaktadır. Kargo şirketleri sigortalı gönderinizin hasar görmesi durumunda ürün bedelinin iade edilmesini sağlar.

Yurtdışı Kargo Gönderimlerinde Dikkat Edilmesi Gerekenler